Una fundació gairebé desconeguda i un comissari Premi Hasselblad (Joan Fontcuberta) ens plantegen el repte d'una exposició singular dins de l'entorn científic de CosmoCaixa.
A mig camí entre l'estètica russa dels anys de la carrera espacial, interpretem en un format poc convencional per a un museu científic l'odissea del Soyuz II.
Una exposició per a la reflexió sobre la vida del cosmonauta Ivan Istochnikov.
Disseny de l'espai, il·luminació i gràfica es fonen en un enigma que s'expandeix més enllà de la sala, envaint l'exposició permanent del museu amb un joc de pistes que ens convide[...]
En el bimil·lenari de la fundació de Bàrcino, l’any 15 dC, fem pessebre amb el fil conductor d’explicar com era la nostra ciutat a l’època coetània al naixement de Jesús.
Un vaixell arriba davant de les costes de la ciutat, on desembarquen els Reis d’Orient seguin l’estel reflectit al mar per arribar a un naixement en un entorn mariner.
Al fons podem veure la ciutat emmurallada –vigilada per soldats romans– i al voltant l’entorn rural on les figures del pessebre tradicional agafen protagonisme. Les vies romanes, l’aqüeducte i el far de Montjuïc són un pretext didàctic per explicar mé[...]
En un homenatge a la generació dels anys 50 plantegem un pessebre on els terrats de Barcelona i els seus habitants són els protagonistes.
Font d’inspiració en pintura, literatura i cinema, són espais oberts però alhora íntims, punt de reunió de les dones que feien bugada, i espai de jocs infantils, revetlles i festes.
En aquesta pell urbana, el pessebre pren vida i les escenes salten de terrat en terrat. El pessebre tradicional s’adapta a la ciutat: la dona que renta al riu ara ho fa al safareig i estén els llençols al vent; els reis fan camí seguint l’estrella convertida en un estel[...]
Una gran biblioteca es posa en marxa al cor del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona en el marc del festival de lectura infantil i juvenil Món Llibre. Posem la ciutat de Barcelona a llegir!
La quadrícula de l’Eixample ens serveix per edificar una gran biblioteca amb carrers i patis d’illa plens de llibres.
A partir d’un material senzill, el cartró, construïm illes de cases que ens permeten emmagatzemar i generar espais diferenciats per llegir, explicar contes i fer petits tallers.
Una instal·lació efímera feta a mida d’infant, els més menuts transiten per la petita gran ciutat[...]
Una gran marquesina translúcida està suspesa damunt el passeig de Valldaura i converteix en una plaça coberta l’espai d’accés al Mercat.
De dia, una llum natural tamisada la traspassa i juga amb el vidre de la façana, que projecta els seus colors vermell i taronja a l’entorn.
Al vespre es converteix en element lluminós, una nau espacial que, a mig aterrar o enlairar-se, ens aixopluga amb una llum clara, difusa i uniforme.
A l’interior del Mercat, als espais comuns unes làmpades de grans dimensions, com aranyes clàssiques translúcides, constitueixen una referència del luxe modern d’un [...]
El programa de l’obra inclou funcions heterogènies amb tractaments espacials singulars i un diàleg arquitectònic entre l’interior i l’exterior d’un edifici on conviuen el casal d’avis, els serveis socials, aules per a formació d’adults, juntament amb una gran biblioteca i sales d’exposicions i conferències.
Una gran coberta vegetal, diferents terrasses i patis fan una gran aportació de llum natural als espais, tot convertint en un repte aconseguir l’equilibri entre els usos i els ambients amb la llum necessària en cada hora del dia i la nit.
L’exposició, emmarcada en l’Any Fabra, explica diversos moments de la vida i obra de Pompeu Fabra. El plantejament expositiu és molt simple: cada moment s’explica mitjançant petites escenografies que ens connecten amb la quotidianitat de Fabra a Badalona, la seva ciutat natal.
Un gran núvol de paraules a punt de ser definides, una vitrina construïda a partir de la ingent obra de Fabra, un mapa sonor que ens transporta en tramvia de Badalona a Barcelona i una vitrina que dignifica la seva gran obra: el Diccionari general de la llengua catalana.
Cinc petits racons ens expliquen la figura d[...]
Enllumenat interior i monumental del conjunt del monestir en diferents fases, paral·lelament al procés de restauració.
Un projecte en què els coneixements de luminotècnia, museologia, arqueologia, enginyeria i medi ambient es fusionen i creen un projecte únic, en què la història i la situació dins el parc natural del Cap de Creus suposen un desafiament que cal vèncer amb creativitat i respecte per igual.
Un mapa és una eina que té molt valor i molt poder, sobretot en èpoques tan convulses com els períodes de guerra. Aquesta exposició homenatja la figura del cartògraf com a professional i explica la importància del mapa com a instrument de govern i coneixement del territori.
La mostra, que també ha de ser itinerant, es resol com un gran despatx de cartògrafs, on tot el mobiliari que podem trobar en una oficina de cartografia es transforma en suport expositiu. Les taules, els calaixos i els faristols ens mostren tota la documentació. Una vegada acabada l’exposició, els calaixos es tanquen i v[...]
Una petita exposició i un gran repte, explicar 12 històries de complicitat i un desencís... Una exposició de petit format que neix amb la voluntat d’explicar la relació que s’estableix entre un somiador que es vol fer una casa i el seu instrument tècnic, l’arquitecte. Aquestes històries estan plenes d’anècdotes que s’expliquen per mitjà d’objectes, dibuixos i converses a quatre, sis o vuits mans.
Sovint, fer-se la casa pròpia és un viatge meravellós i alhora difícil. Aquesta exposició, amb un eix narratiu lineal per a cadascuna de les històries, explora el paper de l’arquitecte com a traduc[...]