Una fundació gairebé desconeguda i un comissari Premi Hasselblad (Joan Fontcuberta) ens plantegen el repte d'una exposició singular dins de l'entorn científic de CosmoCaixa.
A mig camí entre l'estètica russa dels anys de la carrera espacial, interpretem en un format poc convencional per a un museu científic l'odissea del Soyuz II.
Una exposició per a la reflexió sobre la vida del cosmonauta Ivan Istochnikov.
Disseny de l'espai, il·luminació i gràfica es fonen en un enigma que s'expandeix més enllà de la sala, envaint l'exposició permanent del museu amb un joc de pistes que ens convide[...]
L’exposició, emmarcada en l’Any Fabra, explica diversos moments de la vida i obra de Pompeu Fabra. El plantejament expositiu és molt simple: cada moment s’explica mitjançant petites escenografies que ens connecten amb la quotidianitat de Fabra a Badalona, la seva ciutat natal.
Un gran núvol de paraules a punt de ser definides, una vitrina construïda a partir de la ingent obra de Fabra, un mapa sonor que ens transporta en tramvia de Badalona a Barcelona i una vitrina que dignifica la seva gran obra: el Diccionari general de la llengua catalana.
Cinc petits racons ens expliquen la figura d[...]
Un mapa és una eina que té molt valor i molt poder, sobretot en èpoques tan convulses com els períodes de guerra. Aquesta exposició homenatja la figura del cartògraf com a professional i explica la importància del mapa com a instrument de govern i coneixement del territori.
La mostra, que també ha de ser itinerant, es resol com un gran despatx de cartògrafs, on tot el mobiliari que podem trobar en una oficina de cartografia es transforma en suport expositiu. Les taules, els calaixos i els faristols ens mostren tota la documentació. Una vegada acabada l’exposició, els calaixos es tanquen i v[...]
Una petita exposició i un gran repte, explicar 12 històries de complicitat i un desencís... Una exposició de petit format que neix amb la voluntat d’explicar la relació que s’estableix entre un somiador que es vol fer una casa i el seu instrument tècnic, l’arquitecte. Aquestes històries estan plenes d’anècdotes que s’expliquen per mitjà d’objectes, dibuixos i converses a quatre, sis o vuits mans.
Sovint, fer-se la casa pròpia és un viatge meravellós i alhora difícil. Aquesta exposició, amb un eix narratiu lineal per a cadascuna de les històries, explora el paper de l’arquitecte com a traduc[...]